Skagen Skipperskole

HISTORIEN BAG SKAGEN SKIPPERSKOLE

Engang var det sådan, at der fandtes en skipperskole i enhver større fiskerihavn i Danmark, men udviklingen har medført, at der i dag kun tilbydes skipperuddannelse få udvalgte steder i landet.

Skolen blev oprindeligt oprettet i 1921 på Sct. Clemensvej. Den 10. august 1990 indtog vi så lokalerne i det ombyggede vodbinderi "I.C. Trawl" på Bankvej.

Vi er en selvejende institution under Søfartsstyrelsen med 100% statsstøtte.

Vi er følgende ansatte på skolen: en forstander, en inspektør, tre skipperskolelærer, to timelærer, to radiolærer, to assistenter og tre tekniske servicemedarbejdere - alle tre under det sociale kapitel. Både vores forstander og inspektør deltager aktivt i undervisningen.

Vores placering kan ikke være bedre - vi ligger lige midt i Skagens travle fiskerihavn - bare et lille stenkast fra kajkanten (helt perfekt). Vores studerende er på skolebænken, men har erhvervet mindre end 50 meter fra skolen. Mange benytter da også frikvartererne til at smutte ned på kajen for at få de seneste nyheder og snakke med kollegaer.


Contact
Anders Christian Toft Andersen, Principal
acta@skawmate.dk 
www.skipperskolen.dk