Back to All Events

Kulturforskelle i arbejdet

  • MARTEC, Multisalen 54 Hånbækvej Frederikshavn, 9900 Denmark (map)

- et kig ind på de ‘mærkelige’ danskere

Vi er så vant til, at det er os der er de ”normale” og de andre udenom os der er ”mærkelige”. Men faktisk giver det ret god mening at sige det omvendte. Danskere, og skandinavere som helhed, falder nemlig udenfor på en lang række områder hvad angår vores værdier og adfærd. Folk oplever langt flere kulturelle problemer, når de forsøger at arbejde og samarbejde med os, end de gør andre steder.

I sit oplæg vil antropolog Dennis Nørmark, udover at belyse de blinde vinkler vi har på vores egen kultur, se på hvor det er, vi er forskellige fra hinanden her i verden og hvilke udfordringer det giver for samarbejdet, både i det maritime arbejdsliv og generelt. Pointen er, at vi kan forbedre samarbejdet ved større bevidsthed om både vores egne og de andres særheder.

Dennis Nørmark har i 15 år beskæftiget sig med at rådgive og samarbejde og hjælpe organisationer med at overkomme kulturforskelle og få et frugtbart samarbejde i gang mellem danskere og udlændinge både i Danmark og internationalt. Han har også udgivet flere bøger om samme emne.

Earlier Event: November 5
Motorways of the Sea