And the winner is ...

Årets Innovation Camp på Bornholm er netop afsluttet, og 40 dygtige erhvervsskoleelever og lærlinge har afleveret deres velfærdsteknologiske løsninger til sårbare flygtninge i den første tid i en interimistisk flygtningelejr.

Efter en uges intenst arbejde har syv grupper af erhvervsskoleelever og lærlinge udviklet fantastiske løsninger til at afhjælpe flygtninges første svære tid, når de ankommer til en flygtningelejr. 

Et kompetent dommerpanel bestående af relevante virksomhedsejere har sikret, at løsningerne er kvalitetstjekket, og DI's direktør, Karsten Dybvad, og TEC's direktør, Lone Hansen, har her fredag eftermiddag afsløret vinderprojektet i DI's telt på folkemødet på Bornholm:
Et check-in-armbånd, der elektronisk lagrer oplysninger som navn, oprindelsesland, alder osv. Oplysningerne tastes ind i en computer ved ankomst, og hver enkelt flygtning får derefter et armbånd, hvor oplysningerne let kan læses af relevante hjælpere og myndigheder

"Det er fedt, at vores løsning også er god set med professionelle øjne. Vores løsning kan bruges i krisesituationer over det meste af verden. Selvom vi i gruppen har meget spredte baggrunde, har vi haft et rigtig godt samarbejde", siger en glad Andreas Myrup Mathiassen fra Høve, som læser til automatiktekniker på TEC.

De øvrige løsninger er: 

  • Screening for alvorlige sygdomme
  • Førstehjælpsrygsæk til redningspersonale
  • Hejsbart containertelt med basisudstyr
  • Underholdningscenter for børn, unge og familier
  • Sygeplejerobot til scanning, blodtryk og blodprøver
  • Monitorer med info om hygiejne, nyheder og familie

"Enhver, der tænker negativt om erhvervsskoleuddannelserne, er gjort til skamme. Alle projekterne har et højt niveau, og det er virkelig gode og innovative ideer, der er blevet udviklet i denne uge", siger Thomas Rindel fra Europas Maritime Udviklingscenter (EMUC), der i forbindelse med projektet "Fremtidens Martitime Håndværker" har stillet opgaven.

Yderligere oplysninger og kontakt til Andreas Myrup Mathiassen

TEC, Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg

Kontakt:    Morten Bo Berthelsen, kommunikationschef, 2545 3607, mbb@tec.dk

    Janni Jaqué, marketingansvarlig, 2545 3257, jja@tec.dk

 Gruppe 1 blev kåret som vinder af Innovation Camp 2016 med deres ISU unit.

 Gruppe 1 blev kåret som vinder af Innovation Camp 2016 med deres ISU unit.

ISU enhed (information screening unit) via et armbånd og en ISU enhed bliver flygtninge hjulpet med at finde savnede familiemedlemmer, oplysninger om helbred og læge behandling bliver desuden gemt og lagret via armbåndet.  

ISU enhed (information screening unit) via et armbånd og en ISU enhed bliver flygtninge hjulpet med at finde savnede familiemedlemmer, oplysninger om helbred og læge behandling bliver desuden gemt og lagret via armbåndet. 

Så er tiden kommet til Præmieoverrækkelse, selveste Anders Lund Madsen styrer showet, sammen med TEC's direktør Lone Hansen, DI's direktør Karsten Dybvad og astronaut Andreas Mogensen. Anders Lund interviewer vinderholdet med deres ISU unit og nr. 2 med deres RES BAG. 

Så er tiden kommet til Præmieoverrækkelse, selveste Anders Lund Madsen styrer showet, sammen med TEC's direktør Lone Hansen, DI's direktør Karsten Dybvad og astronaut Andreas Mogensen. Anders Lund interviewer vinderholdet med deres ISU unit og nr. 2 med deres RES BAG.