Velfærdsteknologi? Ready, set, go!

Så er vi i gang! 44 seje elever og lærlinge er i fuld gang med at præsentere velfærdsteknologiske løsninger til sårbare flygtninge for dommerpanelet på Folkemødet. 
Eleverne har i de sidste par dage arbejdet hårdt på at etablere en mobil modtageenhed, som skal kunne transporteres rundt af containerskibe, etableres på 24 timer og pakkes i én container af én person - eller være integreret i en container. Enheden skal fungere med en høj grad af automatisering, selvbetjening eller elektronisk overvågning. Læs mere her!

Se de kreative løsninger her:

ISU enhed (information screening unit) via et armbånd og en ISU enhed bliver flygtninge hjulpet med at finde savnede familiemedlemmer, oplysninger om helbred og lægebehandling bliver desuden gemt og lagret via armbåndet. 

ISU enhed (information screening unit) via et armbånd og en ISU enhed bliver flygtninge hjulpet med at finde savnede familiemedlemmer, oplysninger om helbred og lægebehandling bliver desuden gemt og lagret via armbåndet. 

En malaria screening unit, som skal kunne hjælpe med at screene flygtninge i malaria ramte områder.  

En malaria screening unit, som skal kunne hjælpe med at screene flygtninge i malaria ramte områder.  

Res bag. (Rescue bag) en mobil taske, som kan sendes i containere (740 stk pr unit), en taske med hjul til nødhjælpsarbejdere, som kan bruges til at transportere diverse ting, vand, murbrokker etc. To af disse kan sættes sammen og dermed også bruges som båre. Derudover indeholder tasken blandt andet nødrationer, solceller og førstehjælpskasse og kommunikationsredskaber, så man kan kommunikere med omverdenen.

Res bag. (Rescue bag) en mobil taske, som kan sendes i containere (740 stk pr unit), en taske med hjul til nødhjælpsarbejdere, som kan bruges til at transportere diverse ting, vand, murbrokker etc. To af disse kan sættes sammen og dermed også bruges som båre. Derudover indeholder tasken blandt andet nødrationer, solceller og førstehjælpskasse og kommunikationsredskaber, så man kan kommunikere med omverdenen.

En mobil enhed der er pakket i en container, og som bliver til et stort telt på 1500 kvadratmeter når det "aktiveres" vha en kompressor og sakse lifte. Solceller sikrer energi, og regnvand samles via teltdugen. Der er desuden et mobilt rensningsanlæg i containeren, der kan rense 1200 liter vand i timen.

En mobil enhed der er pakket i en container, og som bliver til et stort telt på 1500 kvadratmeter når det "aktiveres" vha en kompressor og sakse lifte. Solceller sikrer energi, og regnvand samles via teltdugen. Der er desuden et mobilt rensningsanlæg i containeren, der kan rense 1200 liter vand i timen.

CHEER. (Lykke) målgruppen her er flygtningebørn og deres familier, og er en stor legeplads med diverse aktiviteter blandt andet vipper, rutchebane, gynger o.s.v. Derudover er der køkken og spiseplads. Biograf til fremvisning af diverse film og lokale til undervisning. Generator leverer energi, men solceller supplerer. Det hele er konstrueret via containermoduler. 

CHEER. (Lykke) målgruppen her er flygtningebørn og deres familier, og er en stor legeplads med diverse aktiviteter blandt andet vipper, rutchebane, gynger o.s.v. Derudover er der køkken og spiseplads. Biograf til fremvisning af diverse film og lokale til undervisning. Generator leverer energi, men solceller supplerer. Det hele er konstrueret via containermoduler. 

Her er målet at automatisere det første lægetjek, flygtninge vil vha en container med infoskærme, som taler alle sprog, blive guidet igennem containeren til en "lægerobot". Denne vil tage en blodprøve og analysere denne for diverse sygdomme, samtidig vil der kunne laves en dna test for at kunne sammenføre familier (Bamsen er robotlægen).   

Her er målet at automatisere det første lægetjek, flygtninge vil vha en container med infoskærme, som taler alle sprog, blive guidet igennem containeren til en "lægerobot". Denne vil tage en blodprøve og analysere denne for diverse sygdomme, samtidig vil der kunne laves en dna test for at kunne sammenføre familier (Bamsen er robotlægen).  

ICALM (information centre aid logistics modules) Her er målet at samle information om flygtninge og give information til dem. Både for at hjælpe flygtninge til at finde familie, men også for at indhente information om kompetencer, som evt. kan bruges i lejrene. Samtidig vil der køre infoskærme med nyheder fra deres område, og der vil blive oplyst om hygiejne. Der er desuden en jobcentral, som skal hjælpe med at koordinere hjælpearbejdere. Det hele er indbygget i en container, som samtidig kan benyttes til at opbevare ejendele, således at flygtninge har mulighed for at passe på deres værdier. 

ICALM (information centre aid logistics modules)
Her er målet at samle information om flygtninge og give information til dem. Både for at hjælpe flygtninge til at finde familie, men også for at indhente information om kompetencer, som evt. kan bruges i lejrene. Samtidig vil der køre infoskærme med nyheder fra deres område, og der vil blive oplyst om hygiejne. Der er desuden en jobcentral, som skal hjælpe med at koordinere hjælpearbejdere. Det hele er indbygget i en container, som samtidig kan benyttes til at opbevare ejendele, således at flygtninge har mulighed for at passe på deres værdier. 

6 stolte projektfolk efter elevernes præsentation Fra venstre Thomas Rindel (EMUC), Karsten Uldal (uddannelsesleder NEXT), Torben Jørgensen (Projektleder TEC), Søren Haugaard (Uddannelsesleder NEXT), Henrik Vagn Jørgensen (Uddannelsesleder NEXT) og Lars Ole (Projektleder NEXT). 

6 stolte projektfolk efter elevernes præsentation
Fra venstre Thomas Rindel (EMUC), Karsten Uldal (uddannelsesleder NEXT), Torben Jørgensen (Projektleder TEC), Søren Haugaard (Uddannelsesleder NEXT), Henrik Vagn Jørgensen (Uddannelsesleder NEXT) og Lars Ole (Projektleder NEXT).