Fremtidsværksted

Der er ingen tvivl om at søfarten er under hastig forandring. Vores erhverv vil blive præget af globale megatrends: nye teknologier, nye forretningsmodeller, klimaforandringer og ressource knaphed, demografiændringer og forskydning i den globale magtbalance. Vi er på tærsklen til implementering af nye digitale løsninger og forretningsmodeller som forbedrede kommunikationssystemer, sensor teknologi, automatik, robotter og ikke mindst autonome systemer. Centralt placeret i denne omstilling er den søfarende underlagt strikse krav til uddannelse og certificering fra både kunder og myndigheder. Derudover sætter udviklingen krav til nye kompetencer og færdigheder, som ikke nødvendigvis er forankret i nuværende krav.

Med støtte fra Den Danske Maritime Fond etablerer MDC d. 24. januar et Fremtidsværksted som vil give bud på kompetencekravene til fremtidens søfarende, hvad enten de befinder sig ombord på skibene eller måske fjernovervåger fra land. Fremtidsværkstedet vil involvere eksperter og fagpersoner med indsigt i skibsdrift, forandringsledelse, kompetenceudvikling og teknologi. Dagen efter præsenteres resultaterne på MARCOMP konferencen i Svendborg d. 25. januar.

Det er vores formålet at resultaterne fra fremtidsværkstedet inspirerer - og indgår i det videre arbejde med fremtidens kompetencer i det maritime erhverv. Der skal handles nu for at kunne gribe fremtiden.