UU-vejledere i København møder projektet Fremtidens Maritime Håndværker

I regi af projekt Fremtidens Maritime Håndværker var knap 50 UU-vejlederne fra København samlet til seminar hos DFDS Seaways på Oslofærgen. De fik en dag i det maritime tegn med rundvisning ombord og oplæg om uddannelsesmulighederne i den maritime industri. 

Timerne på Oslofærgen gav UU vejlederne indblik i den maritime branche og de mange muligheder der er for spændende job og uddannelse.

De blev introduceret for arbejdet og indsatsen i Fremtidens Maritime håndværker med at sikre praktikpladser hos maritime virksomheder, blå undervisningsforløb på skolerne NEXT og TEC og projektets øvrige aktiviteter så som 360 videoer om maritime arbejdspladser og uddannelser.

IMG_0629.jpg
IMG_0628.jpg

DFDS holdte oplæg om job- og karrieremulighederne som klassiske søfarende som skibsassistent, navigatør, maskinmester eller kok og tjener i  cruisedelen af DFDS. DFDS tilbyder gerne erhvervspraktik, hvilket der var stor interesse omkring i forsamlingen.

IMG_0626.jpg
IMG_0641.jpg

Flere modige deltagere prøvede kræfter med arbejdet som Smed, Automatik- og Industritekniker i Virtual Reality 360 videoer. Udover de 360 videoer som MDC have med, var der andre stande, hvor Danske Maritime fortalte om den maritime industri, og NEXT og TEC fortalte om uddannelserne, optagelseskrav mv.

IMG_0636.jpg