Synergier skabes - samarbejder opstår

Danske virksomheder fik en unik chance for at være på forkant med fremtiden i et af verdens største maritime hubs, da Maritime Development Center, i samarbejde med Søfartsstyrelsen og Innovation Centre Denmark Seoul, sendte en dansk delegation til en workshop i Busan, Sydkorea. Her samarbejdede disse med en række Sydkoreanske virksomheder og organisationer om at udvikle maritime løsninger.

Workshoppen, der blev åbnet af Erhvervsminister Brian Mikkelsen, havde fokus på at etablere partnerskab mellem Danske og Sydkoreanske virksomheder og organisationer, samt at støtte og udvikle innovation i maritime services. Hertil blev der taget udgangspunkt i EfficienSea2 projektet, der har til formål at skabe og implementere innovative løsninger for en effektiv, sikker og bæredygtig søfart gennem forbedrede forbindelsesmuligheder.

IMG-20180222-WA0000.jpg
IMG-20180222-WA0001.jpg

Jens Lauritsen, Chief Product Officer hos Virsabi - en virksomhed der indgår partnerskaber, og hjælper med at udnytte forretningspotentialet i virtual, augmented og mixed reality - er meget positiv over sin deltagelse i Innovation Camp'en i Busan. 

For mig var det især interessant at deltage i netop denne workshop, der gav mig mulighed for at møde mulige maritime forretningspartnere. Workshoppen var meget konkret – også mere end jeg havde turde håbe på, og jeg kom hjem med 5 muligheder for samarbejde, som jeg nu arbejder på at afdække’ fortæller Jens Lauritsen.

Baner vejen for digitaliseringsløsninger
Gennem et faciliteret samarbejde fik grupperne til formål at identificere markedsbehov og muligheder, og derigennem udvikle koncepter der skal fremme digitalisering i den maritime industri. Idéerne blev taget op til diskussion, hvorefter deltagerne fik feedback efterfulgt af en Q&A session.

Idéerne var mange men fokus klart! Human factors, nye standarder for hydrografiske data og hvordan vi i den maritime industri på bedste vis kan udnytte data, var i fokus da deltagerne skulle komme med deres forslag til, hvor den maritime industri skal forbedres.

Siden innovationscampen i Busan er der etableret kontakt mellem Virsabi og flere andre deltagende virksomheder. Én af dem er et konsulentfirma i Busan. Denne og Virsabi sigter nu mod at lave et projekt hvori de to virksomheder, i samarbejde med universiteter og lokale aktører i Korea, vil lave indhold og løsninger, hvor man kan bruge Virtual- og Augmented Reality. Den koreanske virksomhed udvikler en "Portable Pilot Unit" til lodser. ’Med denne koreanske virksomhed kan vi være med til at udvikle et AR system, der kan kobles op med deres allerede udviklede Portable Pilot Unit. Dette vil give lodserne langt større frihed ved deres arbejde ombord, idet de kan anvende deres eget, medbragte navigationssystem og bevæge sig frit rundt på broen med adgang til data i AR-brillerne.’

Et stærkere samarbejde skal skabe innovation
Men turen bestod ikke blot af fagligt indhold, og fokus lå især på at skabe bæredygtige samarbejder mellem de to lande. Derfor blev der undervejs afholdt B2B møder og middage, der gav de deltagende rig mulighed for at netværke udenfor det faglige program.   

I kølvandet på workshoppen er der dannet mange kontakter, og mulighederne for nye projekter er uanede. 

IMG-4847.JPG

Nedenfor kan du se en video fra turen

Du kan hente præsentationer fra workshoppen her!